menu
poklici prihodnosti
Naučite se IT veščin s SmartNinjo
Primorski tehnološki park bo od 21.2. do 22.2.2015 v okviru Iniciative Start:up Slovenija gostil šolo programiranja SmartNinja (izobraževalni program za programiranje).

Šolo programiranja SmartNinja sestavljajo Matej Remuta, Miha Fabjan in Žiga Besel (pametne ninje). Mladeniči želijo začetnikom približati svet programiranja in ostalih IT (informacijske tehnologije) veščin. Delavnice, ki jih vodijo po Sloveniji, so poimenovali SmartNinja. Gre za dvodnevne intenzivne delavnice, na katerih se tečajniki vse od popolnih začetnikov do tistih, ki želijo znanje še poglobiti, seznanijo s svetom programiranja. Ena takšnih prihaja tudi k nam na goriško.

V februarju bo podjetje SmartNinja izvedlo tri plačljive tečaje osnov programiranja, ki so jih poimenovali SmartNinja vikend. V Novi Gorici (Primorski tehnološki park), Ljubljani (Tehnološki park Ljubljana; 7.2. do 8.2.2015) in Mariboru (Tovarna podjemov – podjetniški inkubator Univerze v Mariboru; 28.2. do 1.3.2015). Udeleženci bodo spoznali temelje spletnega razvoja, programska jezika HTML in CSS ter z njima naredili svoj prvi projekt.

Zakaj se udeležiti šole programiranja?
Še nikoli ni bilo takšnega povpraševanja po IT kadru in še nikoli ni bilo toliko podjetij, ki razvijajo IT produkte. Ekipa SmartNinja želi prispevati k večji zaposljivosti mladih doma in po svetu ali celo priložnost, da si posamezniki delovno mesto ustvarijo sami. Informacijska tehnologija prodira v vse pore naše družbe. Za učenje potrebuješ le en pripomoček – računalnik (v kolikor ga nimate, ga zagotovi organizator).

Pozor – znižana cena prijave velja do pet dni pred začetkom šole:
•     Dijaki, študentje in nezaposleni: iz 147,00 EUR na 97,00 EUR.
•     Ostali: iz 197,00 EUR na 147,00 EUR.

V prihodnje sledi…
Fantje so s tečaji začeli leta 2013 v okviru projekta Startup Novo Mesto. Do tega jih je pripeljalo spoznanje, da veliko mladim, novoustanovljenim podjetjem primanjkuje računalniških znanj za uresničitev ali predstavitev svojih projektov. Začetnim tečajem sledijo trimesečna usposabljanja, na katerih se izkušeni mentorji srečujejo s tečajniki dvakrat na teden. Vsebina srečanj je spoznavanje jezika JavaScript in Python, podatkovnih baz in drugih orodij, ki so pomembna za sodobni spletni razvoj. Rezultat usposabljanja je zmožnost udeleženca, da lahko s pridobljenim znanjem prevzame mesto pripravnika ali juniorja v IT podjetju. Sledijo tečaji Android programiranja, grafičnega oblikovanja, programiranja in uporabe mikrokrmilnikov Arduin, bioinformatike ter biotehnologije.

Za dodatne informacije lahko pišete na info@smartninja.org ali pokličete na 031 841 723 (Miha Fabjan).

Več o SmartNinja si lahko preberete na njihovi spletni strani: http://www.smartninja.org.


< nazaj na prejšnjo vsebino
24.03. 37. Business Meetups Nova Gorica
06.03. Roadshow Nova Gorica
09.12. 34. Business Meetups Nova Gorica
arhiv novic
novice kariernega centra
20.11. 13. Business Meetups Nova Gorica
16.06. 10. Business Meetups Nova Gorica,
11.06. Prva poletna šola za vse študente VIRS Primorske
arhiv novic
VIRS kot partner
SSN
Eurocampus
CUG