menu
poklici prihodnosti
Prvi mednarodni seminar
SPOROČILO ZA JAVNOSTV četrtek, dne 19.6.2008 ob 9.00 uri in v petek, dne 20.6.2008 ob 11. uri  je v prostorih Primorskega tehnološkega parka v Vrtojbi, v laboratoriju za multimedijske komunikacije, potekal prvi mednarodni seminar z naslovom »Novi pristopi v akustiki in zvoku«, katerega so se udeležili študenti programa Multimedijske komunikacije v Novi Gorici in gostje – študenti iz Italije. Na seminarju so sodelovali predstavniki Fakultete za inženiring iz Bolonje, predstavniki Državnega konzervatorija za glasbo iz Adrije (Benetke, Italija) ter profesorji iz laboratorija za digitalno obdelavo zvoka, slike in videa Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Dogodek so podprle tudi Slovenska sekcija IEEE, Odbor SP/CAS, Mestna občina Nova Gorica ter Krajevna skupnost Solkan.

V teoretičnem delu seminarja so se študenti lahko seznanili z osnovami s področja akustike, elektro akustike  in zvoka, z mikrofoni in ojačevalci ter z delom laboratorija režije in difuzije zvoka ter v nadaljevanju z snemanjem zvoka, tehnično opremo in mediji. V praktičnem delu seminarja, pa bodo udeleženci sodelovali pri postavitvi koncertne opreme na kulturni prireditvi “Pesem pod lipo”, ki bo potekala danes, dne 20.6.08 s pričetkom ob  21.00 uri v Solkanu.  

Predstavitve so se poleg študentov in profesorjev programa udeležili tudi predstavniki VIRSA Primorske in ob priložnosti izrazili zadovoljstvo ob uspešnih zametkih mednarodnega oz. čezmejnega sodelovanja ter uspešni »inkubaciji« programa v regijo. Uspešna upeljava programa v regijo po mnenju VIRSA Primorske, še nadalje potrjuje in vzpodbuja poslanstvom zavoda, to je približanje deficitarnih in perspektivnih visokošolskih programov v regijo in s tem k pospešenemu razvoju visokega šolstva Goriške regije.  

Tokratni seminar je bil prvi v nizu mednarodnih seminarjev, nad katerim so vsi udeleženci izrazili zadovoljstvo ter vzpodbudo pri nadaljnjem skupnem sodelovanju iz podobnih področij, predvsem s področja novih pristopov v akustiki in zvoku, ki je v slovenskem prostoru še novost in zato vredno nadaljnjega raziskovanja.  

VIRS Primorske
< nazaj na prejšnjo vsebino
24.03. 37. Business Meetups Nova Gorica
06.03. Roadshow Nova Gorica
09.12. 34. Business Meetups Nova Gorica
arhiv novic
novice kariernega centra
20.11. 13. Business Meetups Nova Gorica
16.06. 10. Business Meetups Nova Gorica,
11.06. Prva poletna šola za vse študente VIRS Primorske
arhiv novic
VIRS kot partner
SSN
Eurocampus
CUG