menu
poklici prihodnosti
Slavnostni dogodek ob podpisu sporazuma ob vzpostavitvi in pričetku delovanja magistrskih programov ter raziskovalnih centrov EPNG
SPOROČILO ZA JAVNOST OB SLAVNOSTNEM DOGODKU

V sredo, 11. oktobra 2006 ob 11. uri je v Konferenčni dvorani Pinta  v hotelu Perla v Novi Gorici potekala slovesna prireditev, na kateri je bil podpisan sporazum o vzpostavitvi in pričetku delovanja novih magistrskih programov ter raziskovalnih centrov Evropske pravne fakultete v Novi Gorici.

Sporazum so podpisali prof. dr. Miha Pogačnik, dekan Evropske pravne fakultete v Novi Gorici in direktor Inštituta za mednarodno pravo, prof. dr. Peter Jambrek, direktor Inštituta za človekove pravice, gospod Mirko Brulc, župan Mestne občine Nova Gorica, mag. Niko Trošt, predsednik uprave družbe HIT, d. d. in mag. Uroš Saksida, direktor Visokošolskega in raziskovalnega središča Primorske Nova Gorica.

Evropska pravna fakulteta v Novi Gorici bo že v novembru 2006 v Novi Gorici pričela z izvajanjem magistrskega študija Pravo, poleg tega pa je fakulteta pripravila tudi nov program Pravo in management nepremičnin, v katerega se bodo prvi kandidati lahko vpisali predvidoma spomladi 2007.

Prav tako bodo v letošnjem študijskem letu pričele delovati nove raziskovalne enote fakultete, in sicer  Center za intelektualno lastnino (predstojnik prof. dr. Bojan Pretnar), Inštitut za management nepremičnin (predstojnica dr. Alenka Temeljotov Salaj) ter Center za primerjalno pravo (v.d. predstojnika doc. dr. Rok Lampe).

Prof. dr. Bojan Pretnar, predstojnik Centra za intelektualno lastnino in namestnik direktorja oddelka za strateško planiranje in razvoj politike pri Svetovni organizaciji za intelektualno lastnino (WIPO) v Ženevi je za popotnico pričetku delovanja raziskovalnih enot na dogodku spregovoril o pomenu intelektualne lastnine za razvoj slovenskega in goriškega gospodarstva.


Nekaj utrinkov ob slavnostnem dogodku< nazaj na prejšnjo vsebino
24.03. 37. Business Meetups Nova Gorica
06.03. Roadshow Nova Gorica
09.12. 34. Business Meetups Nova Gorica
arhiv novic
novice kariernega centra
20.11. 13. Business Meetups Nova Gorica
16.06. 10. Business Meetups Nova Gorica,
11.06. Prva poletna šola za vse študente VIRS Primorske
arhiv novic
VIRS kot partner
SSN
Eurocampus
CUG