menu
poklici prihodnosti
Vzpostavitev in pričetek delovanja Fakultete za uporabne družbene študije


V torek, dne 3.10.2006, so v veliki dvorani Mestne občine Nova Gorica, dekan nove Fakultete za uporabne družbene študije doc. dr. Borut Rončević, župan Mestne občine Nova Gorica g. Mirko Brulc, direktor Visokošolskega in raziskovalnega središča Primorske Nova Gorica mag. Uroš Saksida ter predsednik uprave HIT d.d. mag. Niko Trošt podpisali sporazum o medsebojnem sodelovanju pri vzpostavitvi in pričetku delovanja Fakulete za uporabne družbene študije v Novi Gorici.

Dekan Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici doc. dr. Borut Rončević in rektor Univerze Sigmudna Freuda z Dunaja hon. dr. Alfred Pritz sta podpisala tudi sporazum o sodelovanju med ustanovama.

V okviru nove fakultete se bo že v šolskem letu 2006-07 pričel v Novi Gorici izvajati dodiplomski študijski program Uporabne družbene študije in podiplomski program Medkulturni menedžment. Fakuleta razvija tudi nove študije s področja aplikativne informatike, poslovnih študij, regionalnih študij in v sodelovanju z Univerzo Sigmudna Freuda (Dunaj) iz področja psihoterapije.

Slavnostnega dogodka so se  udeležili številni ugledni gostje iz tujine ter pozdravili pričetek delovanja nove Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici. Kot slavnostni govornik se je slovesnosti udeležil gospod Janez Janša, predsednik vlade Republike Slovenije in svetovno znani  sociolog prof. dr. Thomas Luckmann, ki je na srečanju gostil s predavanjem "Nekateri problemi pluralizma v modernih družbah".

Mnenja in pogledi sodelujočih pri podpisu sporazuma:

 župan Mestne občine Nova Gorica gospod Mirko Brulc
 predsednik vlade Republike Slovenije g. Janez Janša
 direktor VIRS Primorske, mag. Uroš Saksida
 doc. dr. Borut Rončević, dekan Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorica
predsednik uprave HIT d.d. , mag. Niko Trošt
 rektor Univerze Sigmunda Freuda, prof. dr. Alfred Pritz
 sociolog prof dr. Thomas Luckmann

 izvleček pododbe o medsebojne o medesbojnem sodelovanju pri Vzpostavitvi Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici

Več o vsebini študijskih programov fakultete je objavljeno v informativni brošuri pod menijem visokošolski programi, program FUDŠ.< nazaj na prejšnjo vsebino
24.03. 37. Business Meetups Nova Gorica
06.03. Roadshow Nova Gorica
09.12. 34. Business Meetups Nova Gorica
arhiv novic
novice kariernega centra
20.11. 13. Business Meetups Nova Gorica
16.06. 10. Business Meetups Nova Gorica,
11.06. Prva poletna šola za vse študente VIRS Primorske
arhiv novic
VIRS kot partner
SSN
Eurocampus
CUG