menu
poklici prihodnosti
Obisk ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo dr. Jureta Zupana
Nova Gorica, 19.4.2006Srečanje ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo dr. Jure Zupan s predstavniki VIRS Primorske in Evropske pravne fakultete v Novi Gorici

V sredo, 19.4.2006 ob 13.00 uri, je v prostorih VIRS Primorske potekalo srečanje ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo s predstavniki VIRS Primorske, Evropske pravne fakultete v Novi Gorici ter Mestne občine Nova Gorica.

Direktor VIRS Primorske mag. Uroš Saksida je predstavil primer uspešnega povezovanja gospodarstva z visokim šolstvom, ki poteka v okviru VIRS Primorske. Predstavljene so bile dosedanje aktivnosti ter načrti v prihodnje. Pomen delovanja VIRSa za razvoj visokega šolstva so poudarili tudi člani upravnega ter strokovnega sveta zavoda. Dekan Evropske pravne fakultete v Novi Gorici, prof. dr. Miha Pogačnik, je izpostavil pozitivno vlogo, ki jo pravna fakulteta prinaša v občutljiv obmejni prostor, ter izrazil zadovoljstvo glede števila prijav na študij prava, ki so že v prvem prijavnem roku presegla vsa pričakovanja. Prof. dr. Karl Bonutti je predstavil pobudo glede ustanovitve Univerze Evropske unije, ki bi lahko nastala na Goriškem: povezovala bi študente iz celotne Evrope in tako kot prva tovrstna univerza v Evropi s svojim nadnacionalnim značajem prispevala na svoj način k integraciji evropskega prostora. Direktorica mestne uprave Mestna občina Nova Gorica ga. Elvira Šušmelj pa je na srečanju ministru predstavila dogovor o izgradnji infrastrukture za potrebe visokega šolstva med Mestno občino Nova Gorica, ministrstvom za šolstvo ter ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

Minister je z zanimanjem prisluhnil smelim načrtom na področju visokega šolstva na Goriškem in posebej v Novi Gorici. Pozdravil je programe, ki potekajo v organizaciji VIRS Primorske, kot so visokošolski strokovni študij strojništva in zdravstvene nege ter ostale načrte, ki jih zavod pripravlja v bodoče. Posebej je izpostavil pomen povezovanja med gospodarstvom ter visokošolskimi in raziskovalnimi ustanovami v okviru VIRSa ter umeščanje visokošolske dejavnosti na Goriškem v evropski prostor. Udeležencem srečanja je obljubil vso podporo ministrstva pri uresničevanju predstavljenih aktivnosti.


< nazaj na prejšnjo vsebino
24.03. 37. Business Meetups Nova Gorica
06.03. Roadshow Nova Gorica
09.12. 34. Business Meetups Nova Gorica
arhiv novic
novice kariernega centra
20.11. 13. Business Meetups Nova Gorica
16.06. 10. Business Meetups Nova Gorica,
11.06. Prva poletna šola za vse študente VIRS Primorske
arhiv novic
VIRS kot partner
SSN
Eurocampus
CUG