menu
poklici prihodnosti
Čarobna besedica »Ne«
»Sem zakopan v delo a ne morem težiti šefu.« »Imam toliko stvari, ki me danes

čakajo, ampak njemu ne morem reči ne.« »Moja lista opravil ta teden je presegla vse meje in vsako minuto se še podaljšuje. Toliko opravkov, pa tako malo časa!« »Sem pod stresom, a nikakor ne morem reči ne. Kaj pa če zgubim službo?« »Kaj, če razjezim svojega šefa?« »Moji kolegi me ne bodo nikoli več prosili za pomoč!«

Te stavke pogostokrat slišimo: jih izrečemo sami, naši kolegi, prijatelji. Ljudje velikokrat rečejo »ja«, kljub temu, da želijo reči »ne«. To je napaka, zaradi katere veliko zaposlenih dela pod velikim stresom. Bojijo se, da se bodo z zavrnitvijo postavili na trhla tla. Strah je večji kot kdajkoli, še posebej zaradi ekonomske krize, ki je podjetja prisilila, da so odpuščala »najmanj pridne«. S tem se je tudi odgovornost drugih zaposlenih v podjetju spremenila. V eni izmed raziskav med zaposlenimi na Srednjem Vzhodu so prišli do zaključkov, da kar 57% vseh vprašanih trpi zaradi hudih pritiskov na delovnem mestu, 32% izmed njih pa se to dogaja dnevno.

Pritisk na delovnem mestu ponavadi izhaja iz kombinacije dejavnikov, ki vključujejo podaljšan delovni čas in nadure, nove odgovornosti, končne roke za oddajo projektov/materialov in pomanjkanje pregleda nad celotnim potekom dogajanja in delom, ki se povezuje z drugimi. Vse zgornje tegobe bi lahko regulirali z bolj natančnim planiranjem kaj trenutno počnete, kaj bi lahko naredili drugi in kako lahko svoj urnik prilagodite potrebam drugih. Vzpostavljane razumnih omejitev zase in svoje sodelavce ne bo le zagotovilo bolj umirjeno psihološko klimo, pač pa boste s tem tudi bolj osredotočeni in dosegali višjo produktivnost.

Kdaj na delovnem mestu reči »ne«?

1. Delovne obveznosti, ki jih v celoti ne morete sami opraviti: Večinauslužbencev si ne predstavlja, kako bi zavrnili svojega nadrejenega. Menijo, da z vseskoznjim prikimavanjem ohranjajo dobre odnose v razmerju nadrejeni-podrejeni.

Vendar pa to predstavlja potencialno področje, kjer prej ali slej zaškripa. Vodje se podrobno ne posvečajo vašim delovnim obveznostim in ne vedo, kaj vi v vsakem trenutku počnete. Hitro izgubijo občutek, kdaj vam naložijo preveč. Zato morate sami voditi svojega vodjo, mu s profesionalnim odnosom in umirjeno tudi pojasniti, kdaj ste preobremenjeni. Enačba je v tem primeru zelo enostavna: Ali je vaš urnik povsem zapolnjen z delovnimi obveznostmi in so v nevarnosti že tudi vaši prosti vikendi? Dobri vodje bodo razumeli, da bo dolgotrajna preobremenjenost vodila do slabih rezultatov in kakovosti dela, zato odkrito položite svoje karte na mizo in argumentirajte, zakaj za prihajajoči projekt niste najbolj primerni. V raziskavi je kar 91% strokovnjakov potrdilo, da je ključnega pomena za njihovo motivacijo primerno razmerje med službo in prostim časom in hkrati potrdilo, da to neposredno vpliva na produktivnost. Če so v interesu podjetja vaši dobri rezultati, vas vaš nadrejeni ne bo obsojal ali izzival; prepoznal vas bo kot razsodno in odločno osebo, ki opravlja svoje delo z največjim učinkom.

2. Delovne naloge, ki niso povezane z vašim delom: Raziskava je pokazala, da 32%vprašanih meni, da so na delu bolj motivirani, če dobijo priložnosti za razvoj dodatnih veščin. Ampak ali to pomeni, da boste opravljali administrativno delo, če ste grafični oblikovalec? Ali vzdrževali blog na internetu, če ste računovodja? Kakorkoli uporabno se to sliši, boste sčasoma morali premisliti, kako to sovpada z vašim razpoložljivim časom in dolgoročnimi kariernimi načrti. Svojemu nadrejenemu umirjeno in odkrito predstavite. Seveda čutite izziv in laskanje, da vam zaupajo nove zadolžitve, čeprav s povsem drugega področja, a vanj morate investirati veliko dragocenega časa, ki bi ga sicer porabili za vaše vsakdanje delovne naloge. Če vam stiska s časom ne dopušča prevzema novih obveznosti, raje recite ne.

3. Pritisk končnih rokov: Vsak zaposleni sam razporeja svoje prioritete. Včasih pa je totežje, še posebej, kadar se bližajo končni roki in je potrebno končati več pomembnih obveznosti. Seveda morajo biti vse naloge narejene, a ko sami ne boste več vedeli, kaj so vaše prioritete in kaj so prioritete koga drugega, za pomoč povprašajte svojega nadrejenega ali pa skupaj prepoznajta, katero delo ima prednost. Ne le, da bo cenil vaš analitičen pristop, pač pa boste sami prenesli nekaj delovnih nalog na naslednje dni. 32% vseh vprašanih v raziskavi je povedalo, da je podpora njihovemu nadrejenemu ključna za njihovo lastno motivacijo pri delu. Obrnite se na svojega nadrejenega, ko se vam delovne naloge zagozdijo v ozkem vratu končnih rokov in manj pomembne prestavite za dan ali dva.

4. Osebne usluge med delovnim časom: »Lahko med potjo skočiš še po moje oblekev čistilnico?« »Bi mimogrede lahko zapeljal mojega otroka v glasbeno šolo?« To niso opisi vaših delovnih obveznosti, se pa zgodi, da naletite nanje. Svoje naloge določajte vnaprej, če pa vam preostane čas in imate veselje, lahko postorite tudi kakšno uslugico za vaše sodelavce. Jasno pa le povejte, da ti opravki ne morejo in ne bodo vplivali na vaš delovnik. Lepo je biti v pomoč, prilagodljiv in sodelovati, ko te nekdo potrebuje, a vaše obveznosti so prve. Vse ostalo lahko počaka. Naučite se vljudno zavrniti prošnje, ki bi se lahko razvile v navade. Nakažite, da vam vaš urnik ne omogoča, da bi reševali osebne stvari drugih, medtem ko vam kopica dela leži na mizi. Ne, ne pomeni, da ste nesramni, ampak odkriti in realistični.

Delovno mesto v današnjem času je preplet trdega dela in močnih čustev, ki jih razvijamo v stiku z drugimi. In čeprav bi želeli ugoditi svojim sodelavcem, morate poskrbeti, da bo vaše delo, zaradi katerega ste tu, tudi opravljeno. Vedno se vprašajte, ali je prošnja sodelavca razumna, ali vam čas dopušča dodatne obremenitve in če to sploh sovpada z vašimi osebnimi cilji. Ni se vam potrebno opravičevati ali iskati izgovorov. Mirna in odločna zavrnitev ni na delovnem mestu nič večji tabu, kot je v vsakdanjem življenju. Ugotovili boste, da ste nenazadnje vi tisti, ki bo z besedico »ne« dosegel zmagovalno kombinacijo v vseh pogledih.

Ekipa Mojedelo.com
24.03. 37. Business Meetups Nova Gorica
06.03. Roadshow Nova Gorica
09.12. 34. Business Meetups Nova Gorica
arhiv novic
novice kariernega centra
20.11. 13. Business Meetups Nova Gorica
16.06. 10. Business Meetups Nova Gorica,
11.06. Prva poletna šola za vse študente VIRS Primorske
arhiv novic
VIRS kot partner
SSN
Eurocampus
CUG